Stalno predstavništvo RS pri Svetu Evrope /Novice /
23.10.2013  

Napoved 25. zasedanja Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti, 29. – 31. oktober 2013

Strasbourg – Med 29. in 31. oktobrom 2013 bo v Strasbourgu potekalo 25. zasedanje Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope.

Kongres lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope v letu 2013 zaseda na temo “Evropa v krizi – izzivi lokalni in regionalni demokraciji”.

Predstavniki bodo, med drugim, razpravljali o odzivih lokalnih in regionalnih oblasti na ekonomsko krizo, dostopu migrantov do trga dela, integraciji skozi samozaposlitev in obetih za učinkovito čezmejno sodelovanje v Evropi. Poročevalka na temo “obeti za učinkovito čezmejno sodelovanje v Evropi” bo Breda Pečan, podžupanja Izole.

Kongres bo obravnaval tudi poročila o položaju lokalne in regionalne demokracije na Madžarskem, Irskem, Danskem, Albaniji in Ukrajini ter poročila o lokalnih volitvah v Armeniji in Makedoniji.

Kongres bodo, med drugim, nagovorili podpredsednik vlade in minister za teritorialno upravo Armenije Armen Gevorgyan, podpredsednica vlade in ministrica za upravo in regionalni razvoj Romunije Liviu Nicolae Dragnea, predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope Jean-Claude Mignon in generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland.

Podrobnejši dnevni red zasedanja je dostopen tukaj.